Home Onze Formules Een animatiedorp voor de allerkleinsten

Een animatiedorp voor de allerkleinsten

Deze slimme, ludieke, stijlvolle en moduleerbare animaties bieden kinderen onder de 5 jaar de kans om hun motoriek, hun geheugen, hun aandacht, hun zelfvertrouwen, … spelenderwijs te ontwikkelen.

Elke animatie heeft haar eigen kenmerken.

Dit animatiedorp is een echt schouwspel voor de ouders en garandeert gedeelde pret voor ouder en kind.

De animaties zijn doorlopend en vrij toegankelijk gedurende het ganse event.


De Parachute (al dan niet reizende animatie)
-> Samenwerking

Op de zee, op het water, op de golven op en neer, vaart een bootje heen en weer … Achter de regenboog, door de stormen heen …  Rondlopen in een reuzengebak, als een inktvis, of een kat … die achter de muis zit …

De Kleine Roodkapjes
-> Behendigheid

Roodkapje loopt door het bos om Oma lekkere appelen te brengen. Maar opgelet, de boze wolf ligt op de loer. Wees voorzichtig en verstop je achter de bomen, zodat de wolf je niet kan pakken.

De Slinger van de Rups
-> Ritme en Zang

« Hier komt de rups pardie pardaf, veeg je poten af, hier komt de rups, pardie pardaf, en de kop die valt er af … ». De begeleider leidt de dans, met de handjes op de schouders vormen alle kleuters een mooie slinger en zingen uit volle borst, de kop van de rups achterna.

De Bouwers (bij voorkeur binnen spelen)
-> Stiptheid

Ben jij de nieuwe architect ? Of wordt je Bob de Bouwer ? Bouw allen samen één, twee of drie blokken … en waarom geen toren, een kasteel of gewoonweg een blokhut … laat je verbeelding spreken.

Het Kunsthoekje (bij voorkeur binnen spelen)
-> Creativiteit

Creativiteit speelt hier de hoofdrol. Kleine tafels, kleine stoelen, schildersezels, papier, potloden, kleurstiften, verf, … Al het materiaal die onze kleine kunstenaars nodig hebben om een meesterwerk te verwezenlijken.

De Car Stars
-> Oriëntatie

Opgelet, iedereen klaar ? Instappen ! En vooral niet naast de baan rijden !! Vroem, vroem, … kijk uit en wees een heer in het verkeer. De autocar met de ouders heeft uieraard voorrang en leidt de weg.

De Doolhof
-> Aandacht

Welkom in deze kleurrijke doolhof. Vind geblinddoekt de klok terug die je naar de uitgang leidt. Papa en mama mogen je enkele tips geven.

De Ballonrace
-> Snelheid

Vlug, vlug en nog vlugger !! Je moet de grote ballonnen langs het hindernissenparcours laten rollen en als eerste terug de aankomst bereiken.


De Ronde van de Peuters
-> Psychomotoriek

Een psychomotorische omloop : kussens, fietsjes, matten, kleine tunnels. Evenwicht, gewaarwording, een ware ontdekkingstocht … Alles waarmee de allerkleinsten hun motoriek en hun zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen.

De Dieren van de Boerderij
-> Teamwerk

Alle dieren van de boerderij zijn verdwenen ! Vlug, zoek ze allemaal en breng ze snel terug . Opgelet, elk dier heeft zijn eigen hok of stal. Vind ze allemaal terug en boots hun geroep na.

Het Welzijn van de Baby’s (binnen)

Luiertafel met kussen, babydoekjes, flessenwarmer, droogdoeken, … al wat baby nodig heeft om zich op en top te voelen.


Add this to your website